Slim inpakken voor de verhuizing: zo doe je dat

Inpakken voor je verhuizing is een flinke klus die veel tijd en organisatie kost. Je wilt natuurlijk in je nieuwe woning ook weer logisch kunnen uitpakken. Hoe zorg je ervoor dat alles zo overzichtelijk mogelijk wordt ingepakt? En dat je zo min mogelijk inpakmateriaal hoeft te kopen? Lees snel verder voor 5 aantal inpak tips!

1. Doe een vuilniszak om je kleding

Heb je veel kleding op hangers? Hang een aantal kledingstukken bij elkaar en doe ervan af onderen een vuilniszak omheen. Zo heb je eenvoudig je kleding ingepakt, zonder dat je het allemaal van het stokje hoeft te halen. Bijkomend voordeel: je kleding is beschermd tijdens de verhuizing. In je nieuwe woning hang je het zo weer in je kast!

2. Gebruik handdoeken ter bescherming

Waarschijnlijk heb je veel breekbare woonaccessoires en servies in huis. Pak breekbare spullen in met je handdoeken: deze moeten ten slotte ook mee naar je nieuwe woning. Handdoeken zijn ideaal inpak materiaal en beschermen goed. Scheelt weer in de aanschaf van noppenfolie of inpakpapier.

Extra tip: vouw sokken om je glazen. Ideaal!

3. Gebruik rolkoffers voor boeken

Ieder huishouden heeft vaak wel één of meer rolkoffers en natuurlijk een boekenkast vol boeken. Boeken zijn erg zwaar en zakken gemakkelijk door de bodem van verhuisdozen. Stop daarom de boeken zoveel mogelijk in rolkoffers: je boeken zijn zo goed beschermd en het scheelt jouw zwaar tillen!

4. Label verhuisdozen met kleurtjes

Alles wat toch in verhuisdozen vervoerd moet worden, kun je maar beter zo georganiseerd mogelijk inpakken. Begin dus kamer voor kamer en zorg voor een logische inpakstructuur. Label de verhuisdozen bijvoorbeeld per kamer op kleur. Rood is de slaapkamer, blauw de badkamer, groen de woonkamer enzovoorts. Zo worden de verhuisdozen tijdens het verhuizen direct op de goede plek gezet.

5. Maak gebruik van de inpakservice van een verhuisbedrijf

Wist je dat verhuisbedrijven vele extra diensten bieden? Zo ook een inpakservice! Je kunt het inpakken van je inboedel dus uitbesteden aan het verhuisbedrijf. De verhuizers zorgen voor de dozen, tape en het beschermmateriaal en nemen dit na afloop weer mee. Zo hoef jij je niet druk te maken over het inpakken van je spullen en bespaar je op de kosten doordat je niks zelf hoeft aan te schaffen.