Wat kost een huisontruiming?

Een huisontruiming is vaak nodig na een verhuizing of overlijden. Wanneer je zelf geen tijd hebt om het hele huis leeg te halen, dan is het verstandig om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Een ontruimingsbedrijf zorgt er namelijk voor dat je woning binnen één werkdag leeg en klaar voor oplevering is. Maar wat kost een huisontruiming en kun je ook op de kosten besparen? Lees hierover meer in deze blog.

Wanneer een huis ontruimen?

Wanneer je gaat verhuizen kan het nodig zijn om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Bij een verhuizing kan het voorkomen dat er spullen in je oude woning blijven liggen en je zelf niet de tijd hebt om dit leeg te halen. Een huisontruiming kan de oplossing zijn. Een professioneel ontruimingsteam zorgt ervoor dat de woning in mum van tijd klaar is voor de oplevering of overdracht.

Een huisontruiming wordt ook vaak uitgevoerd in opdracht van verhuurders. Het komt nog wel eens voor de huurder met de noorderzon zijn vertrokken, maar wel al hun spullen hebben achtergelaten. Een ontruimingsbedrijf zorgt dat de huurwoning snel weer wordt leeggemaakt. Het kan ook zo zijn dat de huurders een wietplantage hebben achtergelaten. In dit geval is het helemaal verstandig om een professioneel team in te schakelen.

Meer over huisontruiming vind je op schellekens-huisontruiming.nl.

Wat kost een huisontruiming?

Elke huisontruiming is anders en hierdoor zijn de kosten voor elke ontruiming ook anders. Het ontruimen van een berging of garage is relatief goedkoop. De kosten hiervan liggen tussen de €200,- tot €700,-. Het ontruimen van een seniorenkamer in een verzorgingstehuis kost gemiddeld €350,- tot €750,-. Hierbij komen vaak wel grotere meubelstukken kijken, waardoor de prijs wat hoger ligt.

 Het ontruimen van een gemiddelde eengezinswoning kost gemiddeld tussen de €800,- tot €2.000,-. Voor een grote woning met meer dan drie slaapkamers betaal je rond de €1.000,- tot €2.500,-. Hoe meer kamers en spullen, hoe hoger de kosten zijn. 

Woningontruiming kosten 2024

Grootte woning Gemiddelde ontruimingskosten
Garage, berging, opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-
Extra opties
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortenkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km