Huis verkopen? Zorg dat het schilderwerk up-to-date is

huis verkopen schilderwerk

Wanneer u besluit om uw woning te gaan verkopen wilt u er natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor hebben. Het gezegde luidt ‘alle waar gaat naar zijn geld’ en zeker bij een woning is dat het geval. U zult er met de huidige woningmarkt voor moeten zorgen dat uw woning aantrekkelijk is voor potentiële kopers. De ligging van uw woning, daar kunt u zelf natuurlijk weinig aan veranderen, maar er zijn wel andere zaken die u zelf kunt doen om uw woning snel en voor een goede verkoopprijs te verkopen.

Wat is de staat van uw schilderwerk

Het uiterlijk van uw woning wordt voor een heel groot gedeelte bepaald door de staat waarin uw schilderwerk verkeert. Dat geeft immers kleur aan uw woning, en goed verzorgd schilderwerk oogt mooi fris. Afbladderend schilderwerk geeft al snel een verwaarloosde indruk van uw woning, en dat is toch niet de indruk die u bij kopers wil achterlaten. Bovendien zorgt vocht in uw woning en kozijnen voor problemen. Vandaar dat het belangrijk is dat u aandacht blijft besteden aan het onderhoud van uw pand.

Schilderwerk; hou het neutraal

schilderwerk verkoop woningWanneer iemand een woning koopt wil hij of zij er zo min mogelijk aan hoeven te doen bij de verhuizing. Schilderwerk binnenshuis wat in een heel persoonlijke kleur, zoals donkerrood of zwart, is geschilderd zal veel kopers afschrikken. Er zal nog veel moeten worden gedaan in uw woning en de kans is groot dat ze op een ander adres gaan kijken naar de aantrekkelijkheid van het interieur. Muren en houtwerk die in een neutrale kleur zoals (gebroken) wit zijn geschilderd ogen frisser en lichter. Uw woning zal er groter door lijken en het geeft een verzorgd uiterlijk.

Het aangezicht van uw woning

Bij veel woningen is er ook sprake van schilderwerk buitenshuis. Dit is een klus die eens in de vier a vijf jaar nodig is. Wanneer u het schilderwerk buitenshuis heeft verwaarloosd oogt dit ook onaantrekkelijk naar potentiële kopers. Wanneer ze bij uw woning aan komen moet deze er immers aantrekkelijk uit zien. Het aangezicht van uw woning is dan ook het visitekaartje. De prijs waarvoor uw woning wordt verkocht hangt daar grotendeels van af .

Het schilderwerk in uw tuin

schilderwerk in uw tuin bij verkoop van uw woningVeel kopers zullen een bepaalde woning willen kopen vanwege de tuin die erbij zit. Natuurlijk zullen ze bij de bezichtiging van uw woning kijken naar de staat van uw tuin, maar ze zullen daarbij ook letten op de schuttingen en schuur in uw tuin. U doet er dan ook verstandig aan om ook dit schilderwerk mee te nemen bij uw voorbereidingen om uw woning te verkopen. Dit schilderwerk staat erg bloot aan weersomstandigheden dus u zult het sowieso vaker moeten onderhouden dan het andere schilderwerk binnenshuis. Wanneer uw hele woning er stralend bijstaat kunt u de bezichtiging met een gerust hart tegemoet zien.

Een schilder inschakelen

Indien u verhuist en het schilderwerk wilt laten bijwerken maar hier zelf geen tijd voor heeft dan is het verstandig om een schilder in te schakelen. Een schildersbedrijf kost u geld op korte termijn, maar levert u bij de verkoop van uw woning geld op. Via de website Redeco.nl komt u direct in contact met een schilder bij u uit de regio. Het schildersbedrijf levert vakwerk tegen aantrekkelijk tarief. Vraag via de bovenstaande link meer informatie aan.