huis verkopen schilderwerk

Wanneer u besluit om uw woning te gaan verkopen wilt u er natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor hebben. Het gezegde luidt ‘alle waar gaat naar zijn geld’ en zeker bij een woning is dat het geval. U zult er met de huidige woningmarkt voor moeten zorgen dat uw woning aantrekkelijk is voor potentiële kopers. De ligging van uw woning, daar kunt u zelf natuurlijk weinig aan veranderen, maar er zijn wel andere zaken die u zelf kunt doen om uw woning snel en voor een goede verkoopprijs te verkopen.

Wat is de staat van uw schilderwerk

Het uiterlijk van uw woning wordt voor een heel groot gedeelte bepaald door de staat waarin uw schilderwerk verkeert. Dat geeft immers kleur aan uw woning, en goed verzorgd schilderwerk oogt mooi fris. Afbladderend schilderwerk geeft al snel een verwaarloosde indruk van uw woning, en dat is toch niet de indruk die u bij kopers wil achterlaten. Bovendien zorgt vocht in uw woning en kozijnen voor problemen. Vandaar dat het belangrijk is dat u aandacht blijft besteden aan het onderhoud van uw pand.

Schilderwerk; hou het neutraal

schilderwerk verkoop woning

Wanneer u een woning koopt of verkoopt, is het raadzaam rekening te houden met schilderwerk. Met name de kleuren binnenshuis bepalen in grote mate de sfeer en verkoopbaarheid. Een hele specifieke of ongebruikelijke kleur kan kopers afschrikken.

Muren en houtwerk die in een neutrale kleur zoals (gebroken) wit zijn geschilderd ogen frisser en lichter. Uw woning zal er groter door lijken en het geeft een verzorgd uiterlijk.

Het aangezicht van uw woning

Bij veel woningen is er ook sprake van schilderwerk buitenshuis. Dit is een klus die eens in de vier a vijf jaar nodig is. De gevel is ook wel het visitekaartje van uw woning. Het is daarom een goed idee om het schilderwerk bij te houden en de woning een verzorgd uiterlijk te geven. Dit zal zeker een positief effect hebben mocht u uw woning willen verkopen. Er zullen meer geïnteresseerden zijn en ook de prijs kan hierdoor omhoog gaan.

Het schilderwerk in uw tuin

schilderwerk in uw tuin bij verkoop van uw woning

Tijdens een bezichtiging zal niet alleen naar de staat van de tuin gekeken worden. Ook de schuttingen en schuur in uw tuin hebben invloed op de aantrekkelijkheid van tuin en woning. U doet er dan ook verstandig aan om ook dit schilderwerk mee te nemen bij uw voorbereidingen om uw woning te verkopen. Schilderwerken buitenshuis staan bloot aan weersomstandigheden. Dit vraagt dus om regelmatiger onderhoud dan schilderwerk binnenshuis. Wanneer uw hele woning er stralend bijstaat kunt u de bezichtiging met een gerust hart tegemoet zien.

Een schilder inschakelen

Indien u verhuist en het schilderwerk wilt laten bijwerken maar hier zelf geen tijd voor heeft, is het verstandig om een schilder in te schakelen. Een schildersbedrijf kost u geld op korte termijn, maar levert u bij de verkoop van uw woning zeker meer geld op. Via de website Redeco.nl komt u direct in contact met een schilder bij u uit de regio. Het schildersbedrijf levert vakwerk tegen aantrekkelijk tarief. Vraag via de bovenstaande link meer informatie aan.