Professionele verhuisfirma in Gent gezocht?


Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Verhuisfirma Gent

Met de hulp van een verhuisfirma in Gent, weet je zeker dat jouw verhuis vlekkeloos verloopt. De meubels en verhuisdozen worden snel en efficiënt in de verhuiswagen geladen en je kunt je meubilair zelfs laten (de)monteren door de verhuizers! Op zoek naar vakmannen in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je tot 5 offertes van experts in jouw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende diensten die verhuisfirma’s aanbieden. Je leest waarom het slim is te verhuizen met de hulp van professionele verhuizers en we geven je een kijkje in de gemiddelde kosten. Tot slot geven we je ook nog handige bespaartips, waardoor je nooit te veel betaalt!

Verhuizers Gent nodig?

Een zorgeloze en snelle verhuizing met professionele verhuizers!

Gratis verhuis offertes!

Ontvang gratis offertes en vind eenvoudig een verhuisfirma uit de regio!

Betaal niet te veel!

Vergelijk de gratis offertes met scherpe prijzen & bespaar op de kosten!

Waarom een verhuisfirma inschakelen?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen een verhuisfirma inschakelen. Allereerst bespaart het gewoon heel veel tijd. Je bent sneller in je nieuwe woning en hebt zelf meer tijd om alvast uit te pakken terwijl de verhuizers de rest van de vrachtwagen uitladen. Hoe meer hulp je hebt, des te sneller je klaar bent!

Bovendien zijn het vakmannen en weten ze wat zij doen: ze geven je een persoonlijk advies en voorkomen dat je de volgende dag spierpijn of blessures hebt.

De belangrijkste redenen om een verhuisbedrijf in te schakelen:

 • De verhuizers doen al het zware werk, waardoor je geen blessures of spierpijn krijgt.
 • Je bent sneller verhuisd en bespaart jezelf zo veel tijd!
 • Tijdens het meubeltransport zijn je spullen verzekerd tegen schade.
 • De verhuizers geven je praktische tips en advies. Vraag gratis offertes aan!


Wat kost een verhuisfirma?

Benieuwd naar de prijzen van een verhuisfirma in Gent? Voor een kleine verhuis liggen de kosten rond de €500,- tot €900,-. Meestal gaat het hierbij om het verhuizen van een appartement. In veel gevallen gaat het hierbij om een verhuisfirma met lift. Zo hoeven de verhuizers niet keer op keer de trap op en af te lopen.

Hoe groter de omvang van je inboedel, des te hoger de kosten van je verhuis. Verhuis je van een rijtjeshuis of twee-onder-1-kap woning, dan heb je een grotere vrachtwagen nodig en vaak een extra verhuizer. De gemiddelde kosten liggen dan rond de €700,- tot €1.100,-. Bij een vrijstaande woning lopen de kosten al snel op tot gemiddeld €900,- tot €1.300,-. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Verhuisfirma: prijs 2024

Omvang verhuis Type woning Inhoud vrachtwagen Aantal kilometers Verhuislift Gemiddelde prijzen*
Klein Appartement 20 m3 20-55 Ja €500,- tot €900,-
Middel Rijtjeshuis/twee-onder-1-kap woning 50 m3 55-70 Nee €700,- tot €1.100,-
Groot Vrijstaande woning 70 m3 55-70 Nee €900,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van verhuisfirma’s uit de regio Gent. Vergelijk gratis offertes.

Wist je dat verhuizen in het weekend duurder is? Vaak betaal je in het weekend een toeslag, waardoor de arbeidskosten en de huur van een verhuiswagen duurder uitvallen. Wil je goedkoop verhuizen, dan is een doordeweekse dag de beste optie!

De exacte kosten van je verhuis hangen natuurlijk af van de specifieke taken die je uitbesteedt. Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €30,- tot €40,-, voor bijvoorbeeld de inpakservice en montageservice. Woon je in een appartement en wil je gebruik maken van de liftservice, dan betaal je gemiddeld €65,- per uur. Houd ook rekening met een eventuele parkeervergunning tijdens het laden of lossen van de vrachtwagen! De kosten verschillen per gemeente, maar liggen rond de €20,- tot €50,- per vergunning.

Verhuisdiensten: kosten 2024

Verhuisdienst Gemiddelde kostprijs* Omschrijving
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Inboedel inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Demonteren en monteren van meubels
Klusjesdienst €30,- tot €40,- per uur Kleine reparaties en schilderwerken
Liftservice €65,- per uur Verhuislift incl. bediening
Piano verhuizen €200,- tot €350,- per piano Zorgvuldige verhuis van piano
Meubelbewaring €20,- tot €50,- per maand Opslag tot 25 m3
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per vergunning Afhankelijk van uw gemeente

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en vergelijk om te besparen!

Welke factoren beïnvloeden de totaalkost?

Er zijn factoren en keuzes die invloed hebben op de totaalprijs. Door hier rekening mee te houden bij het inschakelen van de professionele verhuizers, kun je dus zelf de totaalkost beïnvloeden. Dit begint al bij het aantal verhuizers dat je wilt inhuren en de specifieke diensten die je inzet. Daarnaast hebben bijvoorbeeld ook de omvang van je inboedel een grote invloed net zoals eventuele extra’s, zoals een parkeervergunning.

De totaalkost wordt beïnvloed door:

 • De omvang van je inboedel
 • De specifieke verhuisdiensten die je inzet
 • Het aantal verhuizers
 • De afstand tussen je nieuwe en oude woning
 • Eventuele parkeervergunning of ontheffing

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een verhuisvergoeding. Dit dekt een deel van de kosten en eventueel de inrichting van je nieuwe huis. Je kunt bijvoorbeeld een premie aanvragen wanneer je verplicht moet verhuizen omdat je oude woning onbewoonbaar is verklaard. Meer over tegemoetkomingen voor je verhuis lees je op belgium.be.


Besparen op de kosten van verhuizers in Gent?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Wat doet een verhuisfirma?

Een verhuisfirma is in te schakelen voor veel verschillende taken en diensten. Het fijn is dat jij zelf bepaalt welke verhuisdiensten je inzet: zo houd je zelf de regie over je verhuizing. Je kunt bijvoorbeeld je verhuis van A tot Z uitbesteden aan de professionele verhuizers. Zij komen ’s ochtends je inboedel inpakken, laden de verhuiswagen in en vervoeren alles naar je nieuwe woning. Daar wordt de vrachtwagen uitgeladen en worden alle dozen in de juiste vertrekken geplaatst. Je hoeft zelfs geen inpakmateriaal te regelen!

Wil je de kosten zo laag mogelijk houden en zelf meehelpen, dan kun je ook kiezen voor enkele verhuisdiensten. Meubeltransport is populair, omdat je zelf niet de verhuiswagen hoeft in- of uit te laden. Je hoeft dus ook geen zware dozen of meubels te tillen! Vraag gratis offertes aan en vind het verhuisbedrijf dat bij jou past.

Verhuisservice Gent: alle diensten

Een professionele verhuisservice in Gent bestaat uit verschillende diensten. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende werkzaamheden die je kunt uitbesteden aan de experts.

 • De inpakservice: in dit geval leveren de verhuizers alle inpakmaterialen en komen ze op de dag zelf je inboedel inpakken. Alles wordt uitstekend gelabeld zodat je niks kwijtraakt in je verhuizing! Deze service kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.
 • Montageservice: de handige verhuizers demonteren je meubelstukken die te groot zijn om in één keer te verhuizen. De gereedschappen en schroeven worden bij elkaar bewaard naast het meubelstuk. Zo kunnen de vakmannen deze in je nieuwe woning direct weer monteren terwijl jij andere verhuisdozen uitpakt. Je betaalt hiervoor rond de €30,- tot €40,- per uur.
 • Liftservice: met een verhuislift in Gent is verhuizen van of naar een appartement een stuk sneller en gemakkelijker. Hierdoor bespaar je tijd en uiteindelijk ook geld! De verhuizers bedienen de lift en zorgen dat je inboedel via het plateau veilig naar boven of beneden wordt getild. De kosten beginnen vanaf €65,- per uur.
 • Meubeltransport: de verhuizers brengen de verhuiswagen naar je toe, laden je complete inboedel in en zorgen ervoor dat deze veilig aankomt bij je nieuwe woning. Bovendien zijn je spullen tijdens het transport verzekerd voor schade!
 • Piano verhuizen: de verhuis van je piano in Gent moet veilig gebeuren. Het instrument wordt goed ingepakt en door twee sterke verhuizers de verhuiswagen ingeladen. Zij zetten de piano stevig vast en voorkomen dat deze onderweg gaat rollen. In je nieuwe huis wordt de piano direct op de juiste plek gezet. De kosten liggen rond de €200,- tot €350,- per piano.
 • Goederenopslag: in sommige situaties kun je niet de complete inboedel meeverhuizen. Bijvoorbeeld als je kleiner gaat wonen of gaat samenwonen met je partner. Goederenopslag maakt het mogelijk je spullen tijdelijk op te slaan in een beveiligde omgeving. De kosten liggen tussen de €20,- tot €50,- voor een opbergruimte van 25 m³.
 • Klusjesdienst: het kan voorkomen dat je oude huis iets opgeknapt moet worden voordat je het kunt opleveren. Bijvoorbeeld door gaten in de muren of vloeren te dichten of door donkere muren licht te schilderen. Voor deze en andere kleine klusjes in je oude (of nieuwe) woning kun je de verhuizers inhuren. De kosten liggen rond de €30,- tot €40,- per uur.

Professionele verhuisservice in Gent!

Vind vakmannen bij jou in de buurt tegen de laagste prijs!

Welke soorten verhuizingen zijn er?

Een verhuisfirma in Gent kan verschillende soorten verhuizingen onderscheiden. Van particuliere tot bedrijfsverhuizingen en van grote tot kleine verhuizingen: een ervaren verhuisbedrijf is in te schakelen voor elk soort verhuis! Kies een firma met ervaring in jouw specifieke verhuis, zodat je zeker weet dat alles goed wordt afgehandeld.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten verhuizingen waarvoor je gebruik kunt maken van de diensten van een verhuisfirma. Wil jij weten wat een verhuisbedrijf ongeveer kost? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!Particuliere verhuis

De meest standaard verhuis is de particuliere verhuis in Gent. Dit is niets meer dan verhuizen van of naar een woonhuis. Dit kan ook een appartement zijn! Door een particuliere verhuis uit te besteden, bespaar je veel tijd en energie. Vaak ben je al in één dag verhuist, waardoor je geen extra vrije dagen hoeft op te nemen. Met de hulp van de verhuizers is je woning bovendien snel ingericht en hoef je niet weken tot maandenlang te leven tussen de verhuisdozen.

Verhuisdiensten die vaak gekozen worden bij een particuliere verhuis zijn de liftservice, meubeltransport en de inpakservice.

Seniorenverhuis

Een seniorenverhuis is vergelijkbaar, alleen gaat het hier meestal om een verhuizing naar een verzorgingstehuis of seniorenkamer. Hierdoor moet de verhuis zorgvuldig aangepakt worden. De verhuizers willen niet dat de senioren stress ervaren aan de verhuis. Vaak wordt een seniorenverhuis van A tot Z uitbesteedt. Zo kun jij je bekommeren om je ouder of grootouder, terwijl de vakmannen de verhuizing in één dag regelen. Er worden foto’s genomen van de indeling van de oude woning en deze wordt in de seniorenkamer zoveel mogelijk identiek nagebouwd. Zo voelen zij zich zo snel mogelijk weer thuis. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies.

badkamerspecialist Leuven

Internationale verhuis

Bij een internationale verhuis komt nogal wat kijken. Naast het regelen van huisvesting, een baan en eventueel een school voor de kinderen, moet je ook een manier vinden om je inboedel te verhuizen. Binnen Europa is dit per vrachtwagen de meest geschikte methode. Een verhuisfirma rijdt jouw inboedel naar het buitenland, naar je nieuwe woning.

Verhuis je naar buiten de EU, dan is verhuizen per schip of vliegtuig ook een goede optie. Per schip is goedkoper, maar je inboedel is dan langer onderweg. De verhuizers regelen een container, helpen met inpakken en inladen en brengen het dan naar het schip. In het nieuwe land pakt een internationaal verhuisbedrijf de verhuizing verder op.

Bedrijfsverhuis

Elke bedrijfsverhuis is uniek. Of het nu gaat om een kantoorpand of een winkelpand: elke verhuis vereist een goede planning en organisatie. Meestal gebeurt dit in samenwerking met één of twee medewerkers. Er wordt een plattegrond van de nieuwe indeling gemaakt, zodat de verhuizers precies weten welke verhuisdozen op welke plek geplaatst moeten worden. Eventueel kunnen medewerkers helpen met inpakken om tijd te besparen.

Het is slim om te zoeken naar een verhuisbedrijf ervaren in bedrijfsverhuizingen. Als je een grote fabriekshal verhuist vereist dat natuurlijk andere middelen dan het verhuizen van een kledingwinkel. Via onze offerteservice vind je gemakkelijk ervaren verhuisbedrijven!


Op zoek naar een verhuisfirma in Gent?

Vind ervaren verhuizers en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!
Gratis offertes vergelijken!


Beste verhuisfirma Gent kiezen: tips!

We snappen dat jij het liefst de beste verhuisfirma uit Gent inschakelt: maar dan moet je wel weten hoe je deze kunt herkennen! Door te kijken naar keurmerken, de offerte en de voorwaarden weet je zeker dat je een betaalbaar en betrouwbare firma inschakelt.

Hieronder geven we je een paar praktische tips, zodat je weet waar je op moet letten bij het inhuren van een verhuisbedrijf. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan gratis offertes aan!

Begin op tijd

Begin op tijd met het vinden van een verhuisfirma, het liefst direct zodra je de verhuisdatum hebt. Hoe langer je wacht, des te minder keuze er is. De kans is groot dat de beste verhuisbedrijven in dat geval al bezet zijn op jouw verhuisdatum. Je kunt er dus niet te vroeg bij zijn!

Bedenk je ook alvast wat je van de verhuizers in Gent verwacht en wat je wilt dat ze doen. Zo kun je een duidelijke prijsofferte ontvangen en weet je zeker wat het gaat kosten. Vraag gratis offertes aan en vind het verhuisbedrijf dat bij jou past.

Kies voor erkende verhuizers

Het is altijd slim om te kiezen voor erkende verhuizers in je regio. Dit geeft jouw extra garanties! Erkende verhuizers zijn aangesloten bij de Belgische Kamer der Verhuizers (BKV). Om hier lid van te zijn moeten zij voldoen aan strenge regels op het gebied van klantvriendelijkheid en kwaliteit. Bovendien krijg je de garantie dat je verhuis hoe dan ook wordt uitgevoerd, ook als het gekozen verhuisbedrijf onverhoopt verhinderd is (door bijvoorbeeld een faillissement).

badkamerspecialist Leuven

Leg afspraken vast & lees voorwaarden

Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf is het slim om de voorwaarden door te nemen. Deze kunnen per firma namelijk aardig verschillen. Hoe gunstiger de voorwaarden, hoe beter voor jouw verhuis. Wel kan het zijn dat een bedrijf met uitstekende voorwaarden duurder is dan een bedrijf met slechte voorwaarden.

In elk geval is het belangrijk om alle afspraken schriftelijk vast te leggen. Zo is voor beide partijen duidelijk wat er exact verwacht wordt en voorkom je problemen.

Vergelijk gratis offertes

Bij het vinden van een verhuisbedrijf in Gent kun je wel wat hulp gebruiken. Met het vergelijken van offertes vind je eenvoudig de verhuisfirma met het beste aanbod. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! Je doet dit eenvoudig met de hulp van onze gratis offerteservice. Met één klik op de knop vraag je namelijk offertes aan bij maximaal 5 bedrijven in jouw regio! Dit is geheel zonder verplichtingen dus geen zorgen: je zit nergens aan vast.


Recente aangevragen:


Verhuisfirma in Aalst
Goedkoop verhuizen in Beveren
Verhuisservice in Sint-Niklaas
Particuliere verhuis in Dendermonde
Bedrijfsverhuis in Evergem
Internationale verhuis uit Gent
Seniorenverhuis in Lokeren
Verhuisfirma in Ninove
Particuliere verhuis in Geraardsbergen
Goedkoop verhuizen in Oost-Vlaanderen

Ervaren verhuizers voor een snelle verhuis in Gent!

Vergelijk gratis meerdere verhuisfirma’s en kies het beste aanbod!

Goedkoop verhuizen? Bespaartips!

Wil je goedkoop verhuizen? Hieronder geven we je een paar praktische bespaartips: zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt!

 • Help zelf mee: de beste tip die we je kunnen geven. Kies alleen de belangrijkste verhuisdiensten en pak zelf alles in en help eventueel mee met inladen. Zo bespaar je de verhuizers tijd en jezelf geld!
 • Goedkoop inpakmateriaal: haal dozen uit de supermarkt of vraag familie of vrienden of zij nog verhuisdozen hebben waar ze vanaf willen. Dit bespaart je veel geld aan verhuisdozen!
 • Verhuis op een doordeweekse dag: in het weekend betaal je een hoger tarief, omdat veel firma’s een toeslag hanteren.
 • Kies de goedkoopste verhuisfirma in Gent! Door gratis offertes te vergelijken kies je zelf het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Verhuis Gent: wat moet ik doen?

Een verhuis in Gent is niet niks: deze moet goed voorbereid worden en er zijn veel zaken die je moet regelen. Wordt het teveel? Geen probleem: hieronder geven we een paar belangrijke aandachtspunten.

 • Adreswijziging: één van de belangrijkste dingen die je moet doen is je adres wijzigen bij de gemeente. Dit moet binnen 8 dagen nadat je verhuisd bent. Ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist is het noodzakelijk om je adres te wijzigen. Dit zorgt ervoor dat je adres automatisch wijzigt bij instanties zoals het kinderbijslagfonds en overheidsinstellingen. Meer over je adreswijziging lees je op vlaanderen.be.
 • Post doorsturen: voor instanties waarbij het adres niet gewijzigd wordt, kun je gebruik maken van de verhuisservice van bpost. Deze stuurt alle post geadresseerd naar je oude woning direct door. Krijg je nu post met je oude adres, dan weet je bovendien direct bij welke instanties je het adres nog moet wijzigen! Meer over deze service lees je op bpost.nl.
 • Huurcontract beëindigen: doe dit op tijd, zodat je niet onnodig lang extra huur moet betalen. Maar doe het ook niet te vroeg, want je wilt je woning nog wel gebruiken totdat je kunt verhuizen!
 • Gas, water en licht: breng de elektriciteitsmaatschappij op de hoogte van je nieuwe adres. Ook is het belangrijk om de meterstanden door te geven voor de afwikkeling.
 • Tv en internet: vaak duurt het even voordat tv en internet geïnstalleerd wordt. Wil je niet zonder tv of internet, regel dit dan al voorafgaand aan je verhuizing!

Heb je meer tips nodig? Op belgium.be en op vlaanderen.be vind je handige tips en aandachtspunten bij een verhuizing!

Sluit een verhuisverzekering af!

Het is slim om een verhuisverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat jouw inboedel verzekerd is tegen schade. Bij de meeste verhuisbedrijven zit een verhuisverzekering inbegrepen. Het is aan te raden om te controleren of deze goed genoeg is. Heb jij een hele waardevolle inboedel dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten. Gaat het om een eenvoudige inboedel wat al niet veel waard meer is? Dan is een standaard verhuisverzekering vaak voldoende.

badkamerspecialist Leuven

Verhuizers uit Gent gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij ook de hulp van professionele verhuizers in Gent inschakelen? Met de hulp van vakmannen kun jij ’s avonds direct op je bank neerploffen naar je verhuis. Je hoeft geen zware dozen of meubelen te tillen dus je hebt de volgende dag geen spierpijn en doordat alles uitstekend gelabeld is hoef je ook niet eerst op zoek naar de verhuisdoos met alle handdoeken! Op zoek naar een verhuisfirma?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio. Vergelijk gratis offertes en kies voor het beste aanbod: je bespaart op deze manier tot wel 40% op de totaalprijs! Je offerteaanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!